موضوع: اللي نفسه في اكله معينه يقول السبت مارس 06, 2010 8:25 pm
اللي نفسه في أكله معينه يقول وانا هحاول اجيبله الوصفه
tigergirl Admin
عدد المساهمات : 1335 تاريخ التسجيل : 23/02/2010 العمر : 42 الموقع : primrose.yoo7.com
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول السبت مارس 06, 2010 11:35 pm
حلوة قوي الفكرة دي بجد
ريــــم ذهبي
عدد المساهمات : 1098 تاريخ التسجيل : 23/02/2010 العمر : 36
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الأحد مارس 07, 2010 6:30 pm
انا مش بعرف اعمل الباشميل يا ريت تقوليلي ع الطريقة
وشكرا لكي على فكرة الموضوع الجميلة
polaris ذهبي
عدد المساهمات : 1228 تاريخ التسجيل : 25/02/2010
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الإثنين مارس 08, 2010 1:44 pm
بصي ياريم البشاميل لي كذا طريقه بس الطريقه اللي انا بفضلها المقادير ست ملاعق دقيق كبيره زيهم سمن تقريبا لتر لبن ممكن نستبدل جزء من اللبن بمرقه او ماء ممكن نزود حسب الحاجه ملح وفلفل بيض
الطريقه نقدح السمن ونضيفله شوية زيت بعد ما يسخن نضيف الدقيق ونستمر بالتقليب حتى نحصل على اللون البني الفاتح او الدهبي نبدأ باضافة اللبن والمرقه شويه شويه مع الاستمرار بالتقليب عشان الدقيق ما يكلكعش نضع الملح والفلفل ونتذوقه قبل وضع البيض عندما احصل على القوام المطلوب اطفي النار لاني لو وضعت البيض والنار شغاله هيتقلي وعندما يهدأ قليلا أضيف البيض حسب الرغبه بس كل ما زاد كل ما كان طعم البشاميل احلى ثم اضيف قليل من الملح حسب كمية البيض استطيع الان ان استخدم البشاميل
لو كنت تقصدي المكرونه بالبشاميل قوليلي عشان اكملك الطريقه في بعض الاكلات بالبشاميل لا يضاف البيض للبشاميل وبالهناء والشفاء
ريــــم ذهبي
عدد المساهمات : 1098 تاريخ التسجيل : 23/02/2010 العمر : 36
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الإثنين مارس 08, 2010 2:18 pm
شكرا يا بولا على الرد
بس انا اقصد المكرونة بالبشميل
polaris ذهبي
عدد المساهمات : 1228 تاريخ التسجيل : 25/02/2010
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الثلاثاء مارس 09, 2010 3:08 pm
المقادير نصف كيلو مكرونه نصف كيلو لحم مفروم بصله متوسطه فلفله رومي طماطم بهارات الطريقه نسلق المكرنه ونضع في ماء السلق القليل من الزيت وملح ونقلب بين الحين والاخر حتى لا تلتصق المكرونه وبعد النضج نصفيها افضل عدم غسيلها لان النشا يساعد على تماسكها بالنسبه لللحمه اما ان نشوح البصل والفلفل والطماطم بعد بشر البصل وتقطيع الطماطم والفلفل الى قطع صغيره في قليل من الزيت ثم نضيف اللحمه او نضع كل المكونات على بعض دون اضافة الزيت اذا كنت من النوع الذي يفضل التقليل من الدهون في طعامه ولا ننسى اضافة الملح والبهارات المتوفره لديك بالنسبه للبشاميل نضع الزيت اوالسمن ونسخنه ثم نضيف اليه كميه متساويه من الدقيق _8ملاعق تقريباّ ونستمر في التقليب حتى يصبح لون الدقيق دهبي او اقرب للبني ثم نضيف اليه لتر الحليب او المرقه والحليب ونستمر في التقليب قبل ان اصل الى السمك الذي اريده اضيف الملح والفلفل ثم نأخذ قليل من البشاميل ونصف كمية المكرونه ونخلطهم ونضعهم كطبقه اولى في الصينيه بعد دهنها بقليل من الزيت ثم نكمل البشاميل وعندما نحصل على السمك الذي نريده نضيف البيض ونقلب جيداا نضع الطبقه الثانيه وهي اللحمه المفرومه ثم الطبقه الثالثه وهي المكرونه ثم نغطيها بالبشاميل وندخلها الفرن تقريبا لمدة ساعه او زياده حتى تحمر الاطراف ثم نحمر الوجه
ريــــم ذهبي
عدد المساهمات : 1098 تاريخ التسجيل : 23/02/2010 العمر : 36
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الثلاثاء مارس 09, 2010 11:10 pm
شكرا جزيلا يا بولاريس
طيب انا عاوزة اعرف طريقة عمل البتزا انا جربتها مرة بس طلعت سميكة اوي و ناشفة كمان
polaris ذهبي
عدد المساهمات : 1228 تاريخ التسجيل : 25/02/2010
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الجمعة مارس 12, 2010 12:25 am
المقادير نص كيلو دقيق معلقه صغيره ملح بيكينج بودرباكو ماء للعجن خميره قليل من السكر كوب زبادي عشان يطري العجينه الطريقه ضعي في كوب ماء دافيء نصف ملعقة سكر وباكو خميره فوريه واتركيه قليلا في اناء العجن ضعي الدقيق والبيكينج بودر واخلطيهم جيدا ثم اضيفي الملح وكوب الزبادي ثم الماء المضاف اليه الجميره والسكر ثم ابداي بالعجن اذا شعرت انك تحتاجي للقليل من الماء اضيفي ولمن لا تتسرعي لان زيادة الماء هتبوظلك العجينه استمري في العجن حتى تجدي اناء العجن اصبح نظيف بمعنى ان العجينه لمت على بعضها ثم اتركيها لمدة ساعه في الاناء مغطاه وفي مكان دافيء ادهني الصينيه بقليل من الزيت ورشه من الدقيق حتى لا تلتصق البيتزا بعد ساعه رشي قليل من الدقيق على الرخامه وابدأي بفرد العجينه ضعيها في الصينيه بعد الفرد وضعي الصلصه على الوجه والحشو الذي تفضلي ثم ادخليها الفرن وتابعيها الى ان تنضج وبالهناء والشفاء انا لسه قريب عملت بيتزا وصورتها لما انزل الصور على الجهاز عندي هنزلهم وبالهناوالشفا
ريــــم ذهبي
عدد المساهمات : 1098 تاريخ التسجيل : 23/02/2010 العمر : 36
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الجمعة مارس 12, 2010 5:48 pm
خلاص ماشي انا هاجربها و اقولك
polaris ذهبي
عدد المساهمات : 1228 تاريخ التسجيل : 25/02/2010
موضوع: رد: اللي نفسه في اكله معينه يقول الإثنين مارس 29, 2010 11:54 pm